“Ouderen hoeven niet tegen verhuizen op te kijken”

“Ontzorgd Verhuizen is een mooie combinatie van het regelen van allerlei zaken die bij een verhuizing van een ouder iemand komen kijken met één persoon als aanspreekpunt voor alles. Heel prettig voor de groeiende groep ouderen, die dit niet meer kunnen overzien en/of geen familie of vrienden (genoeg) hebben om dit voor hen te regelen. Het geeft rust dat er iemand is die dit voor zijn/haar rekening neemt. Daardoor hoeven ouderen niet tegen verhuizen op te kijken.”

Aan het woord is een dochter, die ons inschakelde om haar te helpen bij de verhuizing van haar moeder van 78 die een aanleunwoning toegewezen had gekregen. “Er is nogal haast bij, en mijn moeder is slecht ter been”, vertelde ze al aan de telefoon. Zelf had ze ook nog een drukke baan. Daarom schakelde zij Ontzorgd Verhuizen in. Na afloop vroegen we haar naar haar ervaringen met ons. Met haar toestemming mogen we die delen.

Ontzorgd Verhuizen is vóór de verhuizing bij uw moeder geweest. U was daarbij. Wat vond u van dit bezoek?

“Ik vond de uitleg over de verschillende opties duidelijk, er was veel ruimte voor het stellen van vragen en verduidelijking als mijn moeder het niet goed snapte. Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat er rekening werd gehouden werd met wat “de verhuizing” betekent voor mijn moeder. Hier vroeg Esther expliciet naar. Ook mijn moeder vond het fijn, zij heeft het als prettig ervaren in het gesprek mee te tellen. Ik was dan wel de aanvrager en haar contactpersoon, maar zij had wel een stem in het gesprek.”

Welk cijfer geeft u Ontzorgd Verhuizen over de voorbereiding op uw verhuizing?
“Ik vind het altijd moeilijk om dit met een cijfer te beoordelen, maar toch zeker een ruime 8. Esther (Kuiper, onze verhuisregisseur voor Drachten en omgeving) heeft haar best gedaan om op zo kort mogelijke termijn een verhuiswagen te regelen, omdat we aangaven dat we zo snel mogelijk wilden verhuizen.”

Ontzorgd Verhuizen heeft uw oude woning leeggeruimd en de nieuwe ingericht. Wat vond u van onze dienstverlening van Ontzorgd Verhuizen op de verhuisdag?

“Heel goed, m.i. verliep de communicatie en samenwerking met de verhuizers goed, alles was goed voorbereid en de verhuizing zelf verliep m.i. prettig en voorspoedig! Er was minder tijd nodig dan van te voren ingeschat, dat was m.n. erg prettig voor mijn moeder, want anders werd het wel een lange, vermoeiende dag.”

Welk cijfer geeft u Ontzorgd Verhuizen voor de dienstverlening op de verhuisdag?
“Ook hier geef ik weer een ruime 8! Zowel mijn moeder als ik zijn tevreden over de verkregen informatie, de voorbereiding door Esther, de communicatie en samenwerking met zowel Esther als met de werknemers van het verhuisbedrijf. Een goed initiatief en ik wens jullie veel succes voor de toekomst!”

Reacties zijn gesloten.