Waarom senioren willen verhuizen

De verhuisbereidheid onder senioren ligt laag, lees je vaak. Dat komt onder andere doordat senioren opzien tegen een verhuizing. Toch zijn steeds meer senioren zich ervan bewust hoe belangrijk het is om de stap tóch te zetten. Net als meneer en mevrouw Napels, die van Gauw (Friesland) naar Woerden verhuisden.


Ze waren al een poos op zoek naar een appartement in Woerden – niet dat Friesland niet beviel, integendeel. Maar mevrouw Napels begon te dementeren. Haar echtgenoot werd haar mantelzorger, hun woning werd hun wereld. Totdat mevrouw Napels een paar keer van de trap viel. Dat gaf de doorslag: ze wilden verhuizen naar een gelijkvloerse woning.

Dichtbij de kinderen wonen

Dus ging meneer Napels op zoek naar een geschikt appartement. Het liefst in Woerden, waar hij en zijn vrouw vandaan komen. Want er zou een dag komen dat hij er alleen voor zou komen te staan, en dan was hij vlakbij hun kinderen en familie. Die nabijheid is een van de belangrijkste redenen voor senioren om een ingrijpende verhuizing te willen ‘doorstaan’. Na een poos vonden ze een appartement vlakbij een zorginstelling, waar ook een dagopvang is gevestigd. ‘Zo kunnen mijn vrouw en ik hier nog lang samen blijven wonen, terwijl ik mijn eigen dingen weer kan doen. ‘

Verhuizen met een verhuislift

Het appartement lag op de 7e verdieping van een groot complex. Dat beschikte weliswaar over een lift, maar die werd vaak gebruikt door de vele bewoners. Daarom kozen wij ervoor een verhuislift te gebruiken. Die kost weliswaar (een beetje) extra, maar de tijdswinst bespaart uiteindelijk behoorlijk op de verhuisprijs.

De verhuizer in de verhuiswagen laadde alle dozen en het meubilair op de lift, waarna 2 verhuizers boven alles naar binnen haalden en het op de juiste plek zetten. Een derde verhuizer was ondertussen bezig met de wandkast, die weer in elkaar moest worden gezet.

Geoliede machine

‘Het liep allemaal als een trein’, vertelt meneer Napels. ‘We hadden veel lol met de ploeg, superaardig allemaal. Mijn broer en ik konden vast bezig met inrichten, terwijl om ons heen als een razende alles werd neergezet. En geen krasje te bekennen. Wat een vaklui.’

Tot slot: ‘Ik ben zo blij dat het nu eindelijk zover is. Er valt een last van mijn schouders. ‘

Wij wensen meneer Napels en zijn echtgenote nog heel veel gelukkige jaren samen.

Partner van Alzheimer Nederland

Wist u dat wij bedrijfsvriend zijn van Alzheimer Nederland? Met deze vriendschap ondersteunen wij deze stichting in het behalen van hun doelen: een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Per verhuizing doneren wij daarnaast € 25,00 aan de stichting.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Label_AN_Logo_Bedrijfsvriend_RGB-1-1024x999.png

Meer informatie of een offerte voor uw verhuizing?

Bel dan gerust met 085 – 041 01 01. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Reacties zijn gesloten.