Wat kost een verhuisbedrijf?

De kosten van een verhuisbedrijf hangen af van diverse factoren en worden op maat berekend. Wij krijgen dan ook vaak de vraag met welk budget je rekening moet houden als je gaat verhuizen. Ook zijn er veel verschillen tussen verhuizers. U krijgt een kijkje achter de schermen van een verhuisbedrijf én u krijgt tips voor een goede offerte.

Welke factoren bepalen wat een verhuisbedrijf kost?

We zetten voor u op een rij met welke factoren een verhuisbedrijf de kosten van een verhuizing berekent. Het zijn er nogal wat, dus zet u schrap:

Ontzorgd Verhuizen bekijkt de toegankelijkheid van uw woning, zodat zij daar op de verhuisdag rekening mee kunnen houden.
Hoe toegankelijk is de woning?
  1. Hoe groot is het volume van het meubilair dat verhuisd moet worden? Hoeveel dozen zijn er nodig voor de losse spullen? Hoe groot moet dus de verhuiswagen zijn?
  2. Welke werkzaamheden wilt u laten doen door het verhuisbedrijf? Alleen verhuizen van het meubilair of bijvoorbeeld ook in- en uitpakken?
  3. Welk meubilair moet uit en weer in elkaar (denk aan wand- en kledingkasten en bedden)? In vaktermen heet dit de- en montage.
  4. Wat is, rekening houdend met factoren 1 tot en met 3, de optimale grootte van de verhuisploeg voor uw verhuizing?
  5. Hoe toegankelijk zijn beide woningen? Is er een lift en hoe groot is die? Of gaan we een verhuislift inzetten? Past alles door het trapgat en de deuren? Hoe hoog zijn de drempels?
  6. Hoe bereikbaar zijn beide adressen? Kunnen we voor de deur parkeren of is er een flinke loopafstand? Moet er een vergunning worden geregeld?
  7. Wat is de afstand tussen beide adressen en hoe lang doet de verhuiswagen daarover? Grote verhuiswagens rijden 80 kilometer per uur, kleinere mogen 100 kilometer rijden.
  8. Hoeveel uur gaat de verhuizing duren, rekening houdend met factoren 1 tot en met 7?
  9. Welk materiaal moeten we meenemen om alles veilig en vlot in- en uit te kunnen laden? Weer in vaktermen: hoeveel dozen, rolcontainers, barrels, hondjes, schilderijdozen, grootvolumebakken, garderobedozen, rijplaten, drempelplaten en dergelijke moeten we bij ons hebben?

Het verhuisbedrijf bepaalt de kosten van de verhuizing door het aantal uren dat uw verhuizing duurt te vermenigvuldigen met het uurtarief op basis van de grootte van verhuisploeg en verhuiswagen.

Budget verhuizers of kwaliteit verhuizers: wat kiest u?

In ons land kunt u kiezen uit heel veel verhuisbedrijven die u allemaal graag willen verhuizen. U kunt daarbij kiezen op basis van budget of op basis van kwaliteit. Maar ook voor een combinatie van beide. Want het een hóeft het ander helemaal niet uit te sluiten. We geven u graag goede raad.

Tip 1: Combineer budget en kwaliteit

Gelukkig hoeft de keuze voor kwaliteit niet per se te betekenen dat u het budget voor uw verhuizing flink moet verhogen. Natuurlijk zijn er verhuisbedrijven die hun verhuizingen uitsluitend op prijs verkopen. Maar let dan goed op welke kwaliteit u koopt. U kunt ervan op aan dat goede verhuisbedrijven een eerlijke prijs vragen voor de kwaliteit die zij leveren.

Tip 2: Kies voor een Erkende Verhuizer

Het keurmerk ‘Erkende Verhuizer’ krijgt een verhuisbedrijf pas als ze aan strenge eisen voldoen. Zo weet u bijvoorbeeld zeker dat u gediplomeerde vakmensen over de vloer krijgt die goed verzekerd zijn, net als uw spullen. Daarnaast zijn Erkende Verhuizers solide bedrijven met een transportvergunning, werken ze met uitstekend materiaal en moet hun wagenpark jaarlijks jaarlijks zijn goedgekeurd. Van Erkende Verhuizers kunt u op aan. Daarom is verhuizen met Ontzorgd Verhuizen altijd verhuizen met de Erkende Verhuizer.

Offerte verhuisbedrijf: waar moet u op letten?

Er zijn mensen die denken dat verhuisbedrijven een prijs uit hun mouw kunnen schudden als zij een lijst met meubels en de afstand doormailen. Er zijn ook offertesites die zo werken. U vult een paar gegevens in en floep: u weet wat een verhuisbedrijf kost. Maar als u de alinea’s hierboven heeft gelezen, weet u inmiddels dat er komt meer kijken bij het maken van een offerte waar u van op aan kunt.

Wat kost een verhuizing? Maak altijd een afspraak voor een huisbezoek voor een betrouwbare offerte

Tip 1: Maak altijd een afspraak voor een offerte

Een goed verhuisbedrijf zal altijd eerst langs willen komen om zelf een kijkje te nemen in uw woning. Alleen dan kunnen zij een betrouwbare offerte voor u maken en voorkomt u dat de verhuisdag onaangename verrassingen met zich meebrengt. Daarnaast heeft u het voordeel dat u zelf een indruk krijgt van het verhuisbedrijf. Hoe gaan ze met u om? Welke indruk krijgt u van hen? Ook de gunfactor is belangrijk.

Tip 2: Let op de verschillen tussen offertes

Vraagt u meerdere offertes op? Let dan goed op de verschillen in dienstverlening en kosten. Wat is allemaal inbegrepen in de uiteindelijke verhuisprijs? Komen er nog kosten bij? Wat bij de een service is, kan bij de ander een extra kostenpost zijn. Bijvoorbeeld; moet u betalen voor het brengen en halen van de verhuisdozen of is dat inbegrepen? Zo voorkomt u dat u appels met peren vergelijkt.

Tip 3: Let op de klantgerichtheid

Begrijpt u de offerte goed? Heeft het verhuisbedrijf goed naar u geluisterd en ziet u dat terug in de offerte? Is de offerte volledig en zonder kleine lettertjes? Ook de offerte is een visitekaartje van het verhuisbedrijf en geeft u daarmee een goede indruk van wat u kunt verwachten.

Wat kost een verhuisbedrijf?

Hopelijk heeft u uit dit artikel opgemaakt dat voor het antwoord op deze vraag een verhuisexpert nodig is die bij u langskomt, dat offertes van goede verhuisbedrijven niet altijd het meest hoeven te kosten, dat u appels met appels moet vergelijken en dat u verder moet kijken dan de prijs. Investeer dus een klein beetje tijd voor zo’n belangrijke dag.

Heeft u meer vragen? Stel ons die gerust. Wij wensen u een goede verhuizing!

Reacties zijn gesloten.