Verhuizen binnen 5 dagen en daarna de oude woning opleveren? Wij doen echt álles voor u!

Een paar weken geleden kregen we een telefoontje van een dochter die met de handen in het haar zat. Haar moeder van bijna 87 moest plotseling verhuizen naar een zorgwoning. En met plotseling bedoelen we ook echt plotseling: binnen 5 dagen! Nou, dan slaat de schrik je wel om het hart als je de enige bent die de verhuizing kan regelen. Vooral als er naast verhuizen nog veel meer bij komt kijken…

Verhuizen binnen 5 dagen komt vaak voor bij zorgwoningen. De ene dag krijg je een telefoontje, een paar dagen moet je erin zitten. Het gaat dan meestal om ouderen die op een wachtlijst staan voor een zorgappartement. Als er een beschikbaar komt, wil de zorgorganisatie die meestal zo snel mogelijk weer bewoond hebben. Dus wil je niet dat de woning aan je neus voorbijgaat, dat moet je snel reageren en vooral niet in paniek raken.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat niet alleen om de verhuizing van de spullen, maar ook over het uitzoeken, inpakken, uitpakken of afvoeren daarvan. Veel mensen gaan kleiner wonen en kunnen niet alles meenemen. Dan krijg je ook nog het omzetten van tv, telefoon, internet, en alle andere adreswijzigingen. En wat dacht je van het opleveren van de oude woning? Help! Gelukkig wist de dochter van ons bestaan. Ze belde ons op een vrijdagmiddag. De donderdag erna moest haar moeder verhuisd zijn.

Onze verhuisregisseur Esther kwam langs in de woning van moeder. Onze verhuisregisseurs kunnen de verhuizing dan meteen regelen, omdat zij ook volleerd taxateurs en verhuisexperts zijn. Zij werken zelf altijd mee op de verhuisdag en kennen dus de ins en outs van verhuizen, weten welke verhuisploeg nodig is en welke materialen de ploeg mee moet nemen. Daarnaast hebben ze korte lijntjes met Erkende Verhuisbedrijven uit de buurt. We voeren onze verhuizingen altijd samen met hen uit. Zo weten we zeker dat we kwaliteit kunnen bieden.

Dochter opgelucht. De verhuizing en daarna het verder leegruimen van de woning waren meteen goed geregeld. Moeder zat op donderdag hoog en droog in haar nieuwe appartement!

Toen bleek dat er nog wat meer bij deze verhuizing kwam kijken… Naast de verhuizing schakelde de familie ons ook in om de woning op te leveren aan de woningbouwvereniging. Allereerst moest de vloerbedekking eruit. Laat je dat regelen door de woningbouwvereniging zelf, dan ben je stukken duurder uit dan wanneer wij het doen. Voor dit soort werkzaamheden werken wij samen met een gespecialiseerd, regionaal bedrijf dat kwaliteit levert tegen uiterst scherpe tarieven.

Maar het bleef niet bij vloerbedekking weghalen en afvoeren alleen. Als je ergens je hele leven hebt gewoond, moet er soms heel wat meer gebeuren om de woning weer in originele staat te brengen. In dit geval moest het hokje in de tuin en bijkeuken gesloopt worden én de voor- en achtertuin weer helemaal netjes gemaakt worden. Een flinke klus, waar Esther graag haar tanden in zette. Zij regelde dat ook deze werkzaamheden door professionals voor een uiterst keurige prijs werden uitgevoerd en hield toezicht op de werkzaamheden. Ze vergat niet de omwonenden van tevoren te informeren over de sloopwerkzaamheden, zodat zij begrip konden hebben voor de eventuele overlast.

Verhuizen binnen 5 dagen? Geen probleem. Daarna de oude woning keurig opleveren? Wij doen echt álles voor u! 

De foto: de Up! van Ontzorgd Verhuizen voor de container met sloopafval.

Reacties zijn gesloten.