Ontzorgd verhuizen met een verhuiscoach

U ziet het steeds meer langskomen in het nieuws: woningcorporaties, gemeentes en provincies die de handen ineen slaan en verhuiscoaches aanstellen. Deze professionals helpen senioren te verhuizen naar een passende woning. Als Ontzorgd Verhuizen juichen wij deze ontwikkeling toe.

Een verhuiscoach gaat met senioren in gesprek om hen bewust te maken van hun woonsituatie, hun wensen daarover in de toekomst én om daarin zelf de regie te houden. Is er een verhuiswens? Dan bieden zij persoonlijk advies en praktische hulp. Bijvoorbeeld met een inschrijving voor een gelijkvloerse woning of door te laten zien dat er partijen zijn die een verhuizing kunnen begeleiden. Vaak zijn er meer mogelijkheden dan senioren denken. De daadwerkelijke verhuizing kan dan nog prima een hele tijd op zich laten wachten. Maar door alvast bepaalde zaken te regelen, kunnen ze zichzelf (en hun naasten) een hoop stress besparen.

Op tijd nadenken over passend wonen en daarvoor maatregelen treffen, voorkomt paniek en stress. We begrijpen natuurlijk waarom een verhuisbeslissing vaak vooruit wordt geschoven. Het vertrouwde huis verlaten is moeilijk. Ook is het proces van verhuizen niet altijd helder. Soms zien mensen ook op tegen de kosten (die in de praktijk vaak reuze meevallen). Het gevolg van niets doen is echter dat een seniorenverhuizing op stel en sprong moet worden uitgevoerd als er iets gebeurt (een val, een ziekte, een overlijden). Ook kunnen senioren voor onaangename verrassingen komen te staan en terechtkomen op een plek waar ze helemaal niet willen wonen. Zelf de regie houden is misschien niet makkelijk, maar wel veel prettiger. 

Informeer eens bij uw verhuurder of gemeente naar een gesprek met een verhuiscoach. Wij werken al met verschillende samen. Huurders profiteren daardoor van korting op onze verhuisprijs. Dus bent u er al zeker van dat u ergens in het komende jaar (of zelfs het jaar erop) gaat verhuizen? Nodig ons dan gerust alvast uit voor een kop koffie, zodat we u op weg kunnen helpen met tips. Zo kunt u, wanneer u eraan toe bent, ontzorgd verhuizen.

Reacties zijn gesloten.