Ach, vergeten mee te nemen!

Wat te doen als je niet mobiel bent en er spullen in de oude woning zijn achtergebleven?

Veel oudere senioren die naar een zorgappartement verhuizen, gaan kleiner wonen. Daardoor kunnen ze minder spullen en meubels meenemen. Daar komt bij dat zo’n verhuizing vaak heel snel moet gebeuren, omdat zorginstellingen hun nieuwe bewoners meestal maar 1 tot 2 weken de tijd geven om te verhuizen. Dat betekent dat ze razendsnel moeten bepalen wat er wel en niet mee kan. Een hele opgave voor velen van hen, omdat ze vaak heel veel spullen hebben die ze allemaal nog willen bekijken. Hun hoofd loopt om… En komen ze er, als ze eenmaal verhuisd zijn, achter dat ze van alles missen. ‘Even’ terug naar de oude woning is voor hen niet altijd te doen. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor.

Eerst verhuizen, later leegruimen

Juist omdat er veel meubels en spullen in de oude woning achterblijven, komen wij namelijk vaak een tweede keer in actie. Wij ruimen dan de hele woning leeg en brengen wat nog bruikbaar is naar een kringloopwinkel in de buurt. Wat de winkel niet wil hebben, brengen wij naar de gemeentelijke Milieustraat. Zo’n leegruiming plannen wij altijd minstens een week na de verhuizing. Zo heeft onze klant de tijd om te bedenken wat er nog ontbreekt. Op de dag van de leegruiming kunnen wij dan meteen de gemiste spulletjes opzoeken, apart houden en alsnog langsbrengen.

Het lijstje van mevrouw Ambrosius

Vaak gaat het om kleine dingen, zoals wij nu meemaken met mevrouw Ambrosius. Met haar 94 jaar loopt ze niet meer zo goed, maar aan haar hersens mankeert niks. Wij verhuisden haar kort geleden min of meer hals-over-kop uit haar overvolle flat. Ze had gelukkig hulp gehad bij het sorteren, maar toch mist ze nog van alles. Iedere dag belt ze ons om haar lijstje met vergeten zaken door te geven. Erop staan inmiddels 4 gebaksschoteltjes, de kerstcd’s op de salontafel, 4 gastendoekjes uit het ladeblok in de keuken, een groen etuitje met nagelschaartjes, de rode schaar uit de keukenla, het lichtgrijze kussentje op de bank en 4 doosjes paracetamol uit de keukenkast. En daar zal nog wel wat bij komen.

Service van de zaak

Gelukkig heeft mevrouw Ambrosius het erg naar haar zin in haar nieuwe onderkomen, vertelde ze. Over anderhalve week staan de leegruiming en oplevering van haar oude flat in de agenda. Voordat we alles inladen, pakken we het lijstje erbij en verzamelen we de spulletjes. Die brengen we meteen even naar haar en is de verhuizing helemaal af. Kunnen we haar meteen persoonlijk fijne feestdagen wensen.

Ziet u de bui ook al hangen als u straks moet verhuizen? Vraag dan nu alvast een vrijblijvende offerte aan. Of stel uw vraag via ons contactformulier.

Reacties zijn gesloten.