Verboden te helpen

Wij verhuizen mensen. Dat doen we al sinds we Ontzorgd Verhuizen zijn begonnen. Hiervoor werken we samen met tal van partijen, zoals met andere Erkende Verhuizers, zorginstellingen, kringloopwinkels, schoonmaakbedrijven, ledenverenigingen, bewindvoerders, en ga zo maar door. Een bijzondere samenwerking is die met internet- en telefonieaanbieders. Daar staan we graag even bij stil.

Al snel na onze oprichting merkten wij dat veel van onze klanten nerveus werden van het verhuizen van hun internet, tv en telefonieabonnement. Voor ons –en voor de aanbieders al helemaal– is dat een gemakkelijke handeling. Maar voor senioren lang niet altijd. Soms doordat zij een adreswijziging online moeten regelen. Soms doordat zij geen account of mailadres hebben. Soms doordat ze alleen al van de gedachte aan een belmenu zenuwachtig worden.

Daarom maakten wij speciale afspraken met de grootste twee aanbieders. Wij mogen op afstand de verhuizing van het abonnement van onze klanten regelen, inclusief gratis monteur. Geweldig! Zo kunnen onze klanten al op de verhuisdag meteen weer bellen, tv kijken en/of internetten. Een service waar onze klanten enorm blij mee zijn. En wij dus ook.

Nu heeft KPN – de nummer 1 van Nederland – deze samenwerking plotseling opgezegd. Een nieuwe manager vindt het maar lastig dat wij niet binnen de bestaande procedures vallen. Wij mogen onze klanten dus niet langer helpen. Ze moeten het zelf maar regelen. In het geval ze dat écht niet kunnen, stelt KPN voor dat wij een account voor hen moeten aanmaken óf onze klanten moeten vragen naar hun inloggevens. Over privacy gesproken.

Schandalig, als je het ons vraagt.

Naast ons laat ook Google zien dat deze aanbieder met ‘het beste netwerk van Nederland’ niet de beste klantenservice heeft. Of überhaupt van service heeft gehoord. Ook het programma KASSA heeft hier al het nodige over gepubliceerd. Veel ontevreden reviews. En dan hebben we het nog niet eens over de ervaringen van senioren die niet weten hoe zij een beoordeling achterlaten.

Gaan wij u binnenkort verhuizen? Dan hebben wij in ieder geval één goede tip over welke provider wél met ons meedenkt.

Reacties zijn gesloten.