Ontzorgd Verhuizen groeit naar 8 vestigingen

Een jong verhuisbedrijf uit Leeuwarden heeft een gat in de markt gevonden. Ontzorgd Verhuizen helpt senioren en instellingen van A tot Z bij een verhuizing. De verhuisregisseur regelt echt alles waar iemand bij een verhuizing om vraagt. Vanaf 4 juli is Ontzorgd Verhuizen met 8 vestigingen in Emmen, Assen, Meppel, Heerenveen, Drachten, Groningen, Leeuwarden én Tilburg in een keer de grootste specialist op het gebied van all-in senioren- en zorgverhuizingen van ons land.  

Het bedrijf verzorgt niet alleen de verhuizing van de inboedel, maar bijvoorbeeld ook de oplevering van de oude woning, schoonmaak, adreswijzigingen en omzetten van tv, internet en telefoon. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt geregeld.

“Dat het ineens zo snel zou gaan, hadden we niet verwacht”, zegt Marc van der Veen. Hij is met zijn vrouw Simone de drijvende kracht achter de onderneming. Ontzorgd Verhuizen timmert namelijk al een paar jaar aan de weg, maar toen ze 4 maanden geleden werden opgemerkt door het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en daarna door radio 1 en 5, begon het pas echt storm te lopen. “Vanaf dat moment was het echt een gekkenhuis”, vult Simone aan, “Binnen een week ontvingen we zo’n 450 spontane sollicitaties en ook nog eens een hoop nieuwe aanvragen voor verhuizingen.”

Marc en Simone zien alle aandacht als een kroon op het vele werk dat ze de afgelopen jaren hebben verzet. Het laat zien wat er mogelijk is als een sterk en eenvoudig idee gecombineerd wordt met een flinke dosis doorzettingsvermogen.

“Een nieuw idee in de bestaande verhuismarkt neerzetten met nul marketingbudget is hard werken. Maar we wisten gewoon dat de potentie groot was”, aldus Marc. “Ik werkte zelf al 20 jaar in de verhuiswereld en wist natuurlijk wel dat er bij verhuizen veel meer komt kijken dan alleen ‘even’ wat spullen van A naar B verplaatsen. Toen ik merkte dat vooral oudere mensen nog veel meer hulp en aandacht konden gebruiken dan wij ze van de baas mochten geven, ging bij mij een lampje branden.”

In 2011 ging Ontzorgd Verhuizen van start in Leeuwarden. De voormalige eenmanszaak groeide uit naar een goedlopend familiebedrijf dat alle verhuiszaken regelt en organiseert. De vestiging Tilburg, van waaruit verhuizingen in heel Noord-Brabant en Zuid-Holland worden begeleid, was vorig jaar de eerste uitbreiding. Met 6 nieuwe vestigingen in Heerenveen, Meppel, Groningen, Assen, Emmen en Drachten zet de verhuisregisseur voor senioren de volgende stap naar een spreiding over heel Nederland.

“Ook al groeien we, het blijft bij ons in de eerste plaats draaien om oprechte aandacht en persoonlijk contact”, zegt Marc. “Daar hebben we onze nieuwe verhuisregisseurs dan ook op uitgekozen. In hen hebben we gevonden waar we naar op zoek waren: oog voor mensen en tegelijk echte aanpakkers”, aldus Simone. “Eigenlijk voelde het direct als familie, en dat is natuurlijk niet helemaal toevallig.”

Reacties zijn gesloten.