Waarom senioren willen verhuizen

De verhuisbereidheid onder senioren ligt laag, lees je vaak. Dat komt onder andere doordat senioren opzien tegen een verhuizing. Toch zijn steeds meer senioren zich ervan bewust hoe belangrijk het is om de stap tóch te zetten. Net als meneer en mevrouw Napels, die van Gauw (Friesland) naar Woerden verhuisden. Ze waren al een poos op zoek naar een appartement in Woerden – niet dat Friesland niet beviel, integendeel. Maar mevrouw Napels begon te dementeren. Haar echtgenoot werd haar mantelzorger, hun woning werd hun wereld. Totdat mevrouw Napels een paar keer van de trap viel. Dat gaf de doorslag: ze…

Lees meer

Verhuisdiensten ná de verhuizing: leegruimen

Als u bent verhuisd, wachten er vaak nog afrondende werkzaamheden in uw oude woning. Denk aan het afvoeren van overtollig meubilair. Ook daarvoor kunnen senioren bij ons terecht. Leegruimen: afvoeren van overtollig meubilair Verhuizen is bij uitstek een moment om de inboedel eens flink te sorteren: wat wil ik houden en wat kan weg? Dat veel mensen dat inderdaad doen, blijkt uit het nieuwe werkwoord ‘ontspullen’. Dat is inmiddels behoorlijk ingeburgerd. Daarnaast is het vaak zo dat niet alles mee kan, simpelweg omdat de nieuwe woning kleiner is dan de oude. Dat komt vaak voor bij senioren die gaan verhuizen…

Lees meer

Adreswijzigingen doorgeven: waar moet u aan denken?

Als u gaat verhuizen, komt er veel op uw af. Niet alleen de verhuizing van uw inboedel, maar ook de adreswijzigingen naar alle organisaties waar u lid, klant, cliënt, verzekerde, abonnee of donateur van bent. En hoe zit het met de officiële instanties, zoals de gemeente en Belastingdienst? Wij maken u het graag makkelijker met deze tips en informatie over uw adreswijzingen. Begin op tijd Heeft u verhuisplannen? Begin dan meteen met tip 1. Zelfs als u nog geen verhuisdatum weet. Dat scheelt u straks een hoop stress en gedoe. Tip 1: Verzamel alle adressen Pak uw bankafschriften van het…

Lees meer

Ach, vergeten mee te nemen!

Wat te doen als je niet mobiel bent en er spullen in de oude woning zijn achtergebleven? Veel oudere senioren die naar een zorgappartement verhuizen, gaan kleiner wonen. Daardoor kunnen ze minder spullen en meubels meenemen. Daar komt bij dat zo’n verhuizing vaak heel snel moet gebeuren, omdat zorginstellingen hun nieuwe bewoners meestal maar 1 tot 2 weken de tijd geven om te verhuizen. Dat betekent dat ze razendsnel moeten bepalen wat er wel en niet mee kan. Een hele opgave voor velen van hen, omdat ze vaak heel veel spullen hebben die ze allemaal nog willen bekijken. Hun hoofd…

Lees meer