Ontzorgd Verhuizen op informatiemarkt Symposium Dementie

Woensdag 28 juni organiseert Welstad van 18.30-22.00 uur het Symposium Dementie in theater Geert Teis in Stadskanaal. Doel van het symposium is om er samen met de gemeente, (zorg- en welzijns)organisaties, winkeliers, Alzheimer-afdelingen en vrijwilligers voor te zorgen dat mensen met allerlei soorten geheugenproblemen, zoals dementie, gewoon mee kunnen blijven doen in de samenleving. Zo wordt onder andere de documentaire ‘Mijn hoofd in jouw handen’ vertoond. Iedereen is welkom!

Verhuizen van mensen met dementie
Wij staan op de informatiemarkt bij dit symposium omdat wij regelmatig mensen met geheugenproblemen verhuizen. We proberen het wennen aan of accepteren van de nieuwe omgeving dan makkelijker te maken door de vertrouwde omgeving zoveel mogelijk na te bootsen. Zo maken we van tevoren foto’s van de inhoud van kasten, zodat we die weer precies hetzelfde in kunnen richten. Fotolijstjes op het dressoir of een tafeltje zetten we weer hetzelfde neer als in de oude woning. Meubels zetten we zoveel mogelijk op dezelfde plek en het bed wordt opgemaakt.
Tijd voor mantelzorg(er)

Natuurlijk doen we dit altijd in nauw overleg met de partner, familie of andere mantelzorgers. We merken aan hen vaak hoe zwaar het is om naast de zorg ook nog een verhuizing te moeten regelen en uitvoeren. Zeker omdat zo’n verhuizing vaak snel moet gebeuren. Soms al binnen een week. Gelukkig krijgen wij dat dankzij korte lijntjes in de verhuiswereld meestal voor elkaar. En we kunnen ondersteunen door naast de fysieke verhuizing de rompslomp en papierwerk over te nemen. Zo krijgen de mantelzorgers tijd en rust om zich op de dementerende te richten. 

 Lees meer over de informatiemarkt op welstad.nl/symposium-dementie

Reacties zijn gesloten.