Hoe voorkomt u rugpijn bij het in- en uitpakken?

Verhuizen betekent drukte, gedoe, gesjouw en rompslomp. Dat wilt u het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben. Toch? Pas daarom ook letterlijk op uw rug. 3 makkelijk toepasbare tips als u zelf in- en uitpakt.

 1. Inpakken: maak de dozen niet te zwaar
  Veel mensen proppen een verhuisdoos barstensvol. Doe dat liever niet. U (of wij) sjouwt u onnodig een breuk – ook letterlijk, want in volgepropte dozen gaan spullen eerder kapot. Dus: vul dozen losjes en tot aan de handgrepen. Bovenop kunt u handdoeken, theedoeken of linnengoed leggen.

 2. Inpakken: gebruik een ‘mobiele inpaktafel’
  Die bestaan echt. En ze zijn ook nog eens héél makkelijk te maken. Het enige wat u nodig heeft, zijn… verhuisdozen. Stevige exemplaren, dat wel. Dus geen bananendozen of verhuisdozen van grote winkelketens, maar dozen van uw verhuisbedrijf. Die levert ze maar al te graag, omdat dat ook voor de verhuisploeg een stuk prettiger werkt. Maak uw inpaktafel zo:
  a) Zet een dichte verhuisdoos op de grond, vlakbij de spullen die u wilt inpakken.
  b) Zet daarop een lege doos.
  c) Ga erbij staan of zitten, pak de losse spullen uit de kast en doe ze in de lege doos.
  d) Zet er een klein tafeltje bij waarop u het meegeleverde inpakpapier legt, zodat u glaswerk en servies makkelijk in kunt pakken.

 3. Uitpakken: gebruik een ‘papierdoos’
  Zet de doos die u gaat uitpakken op een andere doos. U hoeft dan niet extra te bukken (zie ook tip 2). Gebruik een aantal dozen om het gebruikte inpakpapier in te doen. U hoeft het papier niet op te vouwen. De eerste volle ‘papierdoos’ kunt u nu gebruiken om erboven
  uit te pakken: dat landt zachter als u per ongeluk iets laat vallen.

Toch liever helemaal geen rugpijn? Laat het inpakken of uitpakken dan aan ons over. Met als extra voordeel dat u niet wekenlang tussen de ingepakte dozen zit.

Reacties zijn gesloten.