Harlinger 55-plussers zien op tegen verhuizen

Vandaag stond het in de krant: de helft van de 55-plussers uit Harlingen met verhuisplannen verhuist uiteindelijk niet. Onder andere omdat ze opzien tegen de verhuizing. Dat blijkt uit een ‘woonwensonderzoek’ onder 1367 huishoudens.

Ruim een derde van de aangeschreven 55-plussers vulde de enquête in. Ruim de helft vulde in dat zij in de komende drie tot tien jaar willen verhuizen. Het liefst naar een appartement in de binnenstad. Als belangrijkste reden gaven zij op dat zij verwachten zorg nodig te hebben.

Een goede ontwikkeling, vinden wij. Deze ‘medioren’ en senioren zijn zich er bewust van dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor eventuele zorg in de toekomst. Op tijd verhuizen naar een gelijkvloerse woning met allerlei voorzieningen om je heen is dan een verstandige beslissing. Je hebt dan voldoende tijd om je te oriënteren en de woning te kiezen waar je oud wilt worden. Er is voldoende woonruimte beschikbaar voor deze groep.

Toch zal volgens de onderzoekers uiteindelijk maar de helft van hen ook daadwerkelijk verhuizen. Soms omdat het niet nodig is. Maar soms ook omdat ze opzien tegen de verhuizing en erg honkvast zijn.

Dat honkvaste begrijpen wij helemaal. De verhuisbereidheid onder ouderen is inderdaad erg laag. Want als je ergens 20, 30 of 40 jaar woont, is het een hele beslissing om afscheid te nemen van die vertrouwde woning en omgeving. Voor velen dus niet alleen een verstandige, maar ook een emotionele beslissing.

Dat opzien tegen de verhuizing begrijpen wij ook helemaal. Bij een verhuizing komt zoveel meer kijken dan alleen de spullen naar een ander adres overzetten. Zeker als je van groot naar kleiner gaat verhuizen. Opruimen, opruimen, opruimen, sorteren, inpakken, sjouwen, uitpakken, inrichten, regelen, uitzoeken, telefoneren, adreswijzigingen versturen, allerlei partijen in moeten schakelen en in de gaten moeten houden. Wie heeft daar nou zin in?!

Wij.

Wij zijn er voor de medioren en senioren die opzien tegen al het gedoe, geregel, gesjouw en rompslomp. Wij maken de verhuizing graag makkelijker en prettiger. Zodat zij rustig en plezierig kunnen verhuizen. Zodat ze niet wachten tot het laatste moment, als het eigenlijk al te laat is en de verhuizing echt door nood wordt gedwongen.

We maken het makkelijker doordat we alle vervelende en zware verhuisklussen uit handen kunnen nemen. Voor een betaalbare prijs. En we maken het prettig door de manier waarop wij dat doen. Kijk maar eens rond op deze website om er meer over te weten te komen, bijvoorbeeld bij onze seniorenverhuizingen.

Lees hier het volledige artikel over senioren uit Harlingen die in de binnenstad willen wonen.

Reacties zijn gesloten.