Mijn vader heeft Alzheimer. Hoe gaan jullie hiermee om?

Wij weten hoe we om moeten gaan met ongemakkelijkheden of ziektes. We leggen alles wat we doen rustig uit. En herhalen dat als dat nodig is. En 10x dezelfde vraag? Geen probleem: wij geven 10x hetzelfde antwoord.

Het is in dit geval natuurlijk erg belangrijk om alle praktische zaken en bijzonderheden van te voren duidelijk af te stemmen met een contactpersoon van uw vader. Dat kunt u zelf zijn, maar ook een begeleider of bewindvoerder bijvoorbeeld.

De verhuisregisseur komt daarvoor van tevoren langs in de woning van uw vader. Als u uw vader daar liever niet bij wilt hebben, spreken we af op een moment dat hij er niet is. Vervolgens houden wij steeds met hem en/of de contactpersoon contact. Ook is hij het aanspreekpunt op de verhuisdag. U hoeft er dan zelf niet bij te blijven, waardoor u zich op uw vader kunt concentreren.

Het is voor mensen met dementie belangrijk de overgang zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Daarom maken wij op de verhuisdag foto’s van de inrichting in de oude woning. Die gebruiken wij om alles weer zoveel mogelijk hetzelfde in te richten in de nieuwe woning.

Tot slot: wij zijn Bedrijfsvriend van Alzheimer Nederland.  Wij staan achter hun doelen: onderzoek naar het bestrijden van de ziekte en verbeteren van de kwaliteit van leven voor dementerenden en hun naasten. Daarom doneren wij per verhuizing € 25,00 aan Alzheimer Nederland.

In dit verhuisverhaal leest u hoe wij zo’n verhuizing uitvoeren.