Dé verhuistip voor senioren

Dé verhuistip voor senioren? Vraag dat maar eens aan onze verhuisregisseurs. 99% kans dat ze roepen: “Opruimen!” Als ervaringsdeskundigen weten zij waarover ze het hebben. Want onze klanten willen vaak veel te veel meenemen naar hun nieuwe woning. Dan blijven ze na de verhuizing zitten met dozen vol serviesgoed. Of moet een kastje alsnog weg omdat er teveel meubels in de woonkamer staan. 

Veel senioren verhuizen van een eengezinswoning naar een appartement

Omdat het huis en de tuin te groot worden, ze gelijkvloers willen wonen, dichterbij de kinderen of meer onder de mensen willen zijn of aandacht en zorg nodig hebben. Een verstandige keus.

Maar vaak laat het verstand zich in een hoekje drukken als het om opruimen gaat

Met argumenten als ‘Misschien kan ik het nog gebruiken’ of ‘Zonde om weg te gooien’ laat u zich misschien verleiden om veel te veel mee te willen nemen naar uw nieuwe woning. Met alle gevolgen van dien. Mogen wij u met 3 tegenargumenten verleiden om tóch door de zure appel heen te bijten?

  1. Opruimen geeft voldoening
    U kunt een ander blij maken met uw spullen: uw kleinkinderen met handdoeken voor als ze op kamers gaan. Uw kinderen met die kast of dat schilderij. Uw buren met een plant. Een zorgcentrum met boeken. De kringloopwinkel met kerstspullen.
  2. Opruimen laat al het moois zien
    Maak foto’s van spullen die u moeilijk weg kunt doen. Van die tekening van uw kleindochter, dat beeldje uit Griekenland, die rode jurk. Maak er een collage van en hang die op en gooi dan alles met een gerust hart weg. U kunt nu elke dag van die mooie dingen genieten!
  3. Opruimen bespaart kosten
    Als u opruimt, hoeft u minder te verhuizen en bent u dus goedkoper uit. Of u nu zelf een busje huurt of een verhuisbedrijf inschakelt. Zeker niet de minste reden…

Wilt u meer verhuistips of bent u benieuwd naar de kosten van uw verhuizing? Bel ons gerust op 085 – 041 01 01.

Reacties zijn gesloten.