De 10 beste inpaktips voor uw verhuizing

Gaat u verhuizen en wilt u zelf de verhuisdozen in- en uitpakken? Maak het u dan een stuk makkelijker met onze inpaktips.

  1. Heeft u een verhuisbedrijf ingeschakeld? Koop dan zelf geen dozen, maar vraag uw verhuisbedrijf erom. Die zitten vaak gewoon bij de prijs in én zijn veel steviger. Inpakpapier en stickers krijgt u er gratis bij. Bent u na de verhuizing klaar met uitpakken? Eén belletje en de dozen worden weer opgehaald.
  2. Zet de doos die u gaat inpakken bovenop een andere doos. Dat scheelt u een hoop extra bukken.
  3. Maak de dozen niet te zwaar. Vul ze tot aan de handgrepen. Pak de doos tijdens het inpakken even op om te voelen of hij nog te tillen is. Bovenop kunt u handdoeken, theedoeken of linnengoed leggen. Zo is de doos toch goed gevuld.
  4. Borden en schoteltjes zet u rechtop in de doos, op de zijkanten. Niet plat neerleggen! Dat verhoogt de kans op schade.
  5. Pak geen geld, sleutels, bankpassen, ID-bewijzen of andere belangrijke documenten in. Houd deze apart. Denk ook aan uw eventuele medicijnen.
  6. Voorkom lekkage en schade: pak geen open flessen of pakken met vloeistoffen (melk, schoonmaakmiddelen, etc.) in. En leeg de frituurpan 😊
  7. Zorg ervoor dat u weet wat er in welke doos zit door de dozen te nummeren en op een lijst te schrijven wat de inhoud is. Dat scheelt u later een hoop zoekwerk.
  8. Bent u aan uitpakken toe? Verwijder het inpakpapier dan boven de verhuisdoos. Mocht er iets uit het papier (of uit uw handen) vallen, dan valt het niet op de vloer. Zo verkleint u de kans op schade.
  9. Huurt u een verhuisbedrijf in voor het verhuizen van de meubels? Dan hoeft u vaak de inhoud van lades en hangende kleding niet in te pakken. Daar hebben zij speciale methodes voor. Scheelt u een hoop (strijk)werk!
  10. Last but not least: onderschat het inpakken niet. Begin op tijd. Gooi alles weg wat u het laatste jaar niet nodig heeft gehad of breng het naar de kringloopwinkel. Oók als u groter gaat wonen. U maakt er anderen blij mee én het scheelt u geld.

Wij wensen u een prettige en vlotte verhuizing!

Reacties zijn gesloten.