Checklist seniorenverhuizing

Heeft u verhuisplannen? Ga dan meteen aan de slag met de voorbereiding. Óok als u nog geen nieuwe woning heeft. Dat scheelt u een heleboel stress als het zover is. Deze handige checklist helpt u op weg.

1. Sorteer en ruim op

Meestal is uw nieuwe woning kleiner dan uw huidige. Dat betekent dat u niet alles kunt meenemen. Vraag om een plattegrond en bekijk welk meubilair past, hoeveel keukenkastjes u heeft en hoeveel bergruimte er is. Van alles wat niet past, moet u helaas afstand doen. Dat kan vóór de verhuizing (kringloop, familie, vrienden) of ná de verhuizing (dan ruimen wij uw woning netjes leeg). Vindt u het lastig om te sorteren en op te ruimen? Lees dan onze opruimtips.

2. Boek een verhuisbedrijf

Zelfs als u nog geen verhuisdatum weet! Nú heeft u nog de tijd om een verhuisbedrijf te vinden dat bij u past. Vraag een of meer offertes op en maak uw keuze. Dat geeft rust en scheelt u straks veel tijd. Verhuist u met een Erkende Verhuizer en pakt u zelf uw kleine huisraad in? Dan krijgt u alle dozen die u nodig heeft, thuisbezorgd. U kunt dan vast beginnen met inpakken.

3. Verzamel uw adreswijzigingen

Maak vast een lijst van alle organisaties en instanties waaraan u uw nieuwe adres moet doorgeven. Dan heeft u die vast bij de hand als uw verhuisdatum bekend is. Bekijk meteen of u alles nog nodig heeft. We helpen u graag op weg met onze tips voor adreswijzigingen.

4. Wanneer de sleuteldatum bekend is

  • Bekijk zo snel mogelijk of er geschilderd of behangen moet worden of een nieuwe vloer gelegd moet worden. Vaak zijn hiervoor namelijk lange levertijden.
  • Bel uw verhuizer en plan samen de verhuisdatum in. Gaat u zelf inpakken? Laat de dozen dan bezorgen.
  • Geef uw adreswijzigingen door (of laat ons dat doen).
  • Woont u in een huurwoning? Zeg dan de huur op. Houd er wel rekening mee dat u ná de verhuizing vaak nog enige dagen nodig hebt om uw woning netjes en leeg op te leveren. Dat kunt u zelf doen, maar wij kunnen u ook helpen met leegruimen, gaatjes dichtmaken, schoonmaken en vloerbekleding verwijderen.
  • Zorg voor (taxi)vervoer naar uw nieuwe woning als u zelf niet meer rijdt.

5. Op de verhuisdag

  • Probeer parkeerplaatsen voor de verhuiswagen vrij te houden. U kunt uw eigen auto daarvoor gebruiken en de buren vragen dat ook te doen.
  • Ontvang de verhuisploeg en wijs ze de weg.
  • Zorg ervoor dat er de hele dag één of twee personen zijn om aanwijzingen te geven. Nodig niet de hele familie uit om te helpen. Dan loopt iedereen elkaar voor de voeten en schiet de verhuizing minder op.
  • Begin niet meteen met uitpakken, maar wacht tot de verhuisploeg weg is. Houd uw aandacht bij de verhuizing zelf en kijk of alles volgens wens verloopt en op de goede plek staat. Ga pas uitpakken als de ploeg vertrokken is.

6. Na de verhuisdag

  • Pak op uw gemak de dozen uit. Bel uw verhuisbedrijf als ze allemaal leeg zijn, dan komen ze die weer ophalen.
  • Kijk goed of er schade is die is veroorzaakt door de verhuisploeg. Zo ja, maak er dan foto’s van en neem contact op met uw verhuisbedrijf. Als u heeft gekozen voor een Erkende Verhuizer, is deze schade meestal verzekerd.