Appartementen in een zorginstelling leegruimen na overlijden tijdens de coronacrisis? Het kan!

Wij kregen een telefoontje van Vivium Zorggroep. De appartementen van een aantal (niet aan corona) overleden bewoners in hun verpleeghuizen moesten worden leeggeruimd. Maar niemand mocht erbij. De doorstroming stagneerde, de nabestaanden kregen de spullen van hun overleden dierbare niet terug, kortom: stress. En dat is juist wat wij willen voorkomen.

Dus toen ze vroegen of wij konden helpen, was het een volmondig ‘ja’. De pilot van 2 appartementen verliep vlekkeloos dankzij ons coronaprotocol. Daarbij halen wij alles zo geruisloos mogelijk -letterlijk en figuurlijk- leeg. De spullen worden zolang opgeslagen of naar nabestaanden gebracht.

Punt was wel, dat wij zelf voor alle beschermende kleding moesten zorgen. Spatbrillen, mondkapjes, handschoenen en wegwerpoveralls. Vivium heeft die namelijk zelf allemaal hard nodig voor haar eigen personeel. Waar haal je die als verhuisbedrijf zo snel vandaan? Brillen, handschoenen en mondkapjes waren zo gepiept. Maar wegwerpoveralls? Dat bleek een stuk lastiger. Maar gelukkig bood onze partner Schoonmaakbedrijf Rein Gaal uitkomst. Zonder mankeren kregen we een hele doos wegwerpoveralls cadeau. Wat zijn we toch blij met hen!

Op de foto: Remi van Rein Gaal overhandigt onze Tim de overalls op gepaste wijze

Reacties zijn gesloten.