Complex(e) verhuizing Wooncentrum Almenum, Harlingen

Almenum is een wooncentrum in Harlingen met maar liefst 162 seniorenwoningen. Het wooncentrum voldoet niet langer aan de huidige eisen qua wooncomfort en veiligheid. Daarom wordt er de komende jaren een prachtig, nieuw complex gebouwd op hetzelfde terrein.

Een hele verandering voor de bewoners, die o.a. vanwege hun leeftijd niet uitkijken naar zoveel gedoe en stress. Zeker omdat ze soms zelfs twee keer moeten verhuizen: eerst naar een tijdelijk appartement en daarna naar hun nieuwbouwappartement.

Gelukkig schakelde De Bouwvereniging, de verhuurder, ons al in een vroeg stadium in. Voor zo’n vaak complexe verhuizing is het belangrijk om alle praktische zaken duidelijk af te stemmen en goed te plannen.

Afgelopen week verhuisden we de eerste 12 bewoners naar hun tijdelijke appartement. Met een twee ploegen vertrokken we dagelijks naar Almenum, waar we de bewoners installeerden in hun volledig ingerichte appartement.

Ze hoefden niets te doen, behalve aanwijzen waar ze hun meubilair wilden hebben. Daarbij kregen we vaak hulp van hun kinderen of begeleiders, die voor ons belangrijke contactpersonen zijn.

Onze ‘handyman’ zorgde voor het ophangen van lampen, schilderijen, kapstokken en gordijnen.

Ook het verhuizen en opnieuw installeren van het tv-, telefoon- en internetabonnement regelden wij, zodat de bewoners ’s avonds weer gewoon naar hun favoriete programma konden kijken.

Wij kijken ernaar uit de komende periode alle bewoners te ontzorgen bij hun verhuizing(en)!

Reacties zijn gesloten.